Privatumo Politika



(Pvz.: "Privatumo Politika")

Asmens duomenis mes tvarkome teisėtai, skaidriai ir sąžiningai, iš anksto nustatytais tikslais ir tik tokia apimtimi, kuri reikalinga tikslams pasiekti. Tvarkydami asmens duomenis, siekiame, kad jie būtų tikslūs, saugūs, konfidencialūs, tinkamai laikomi ir saugomi.

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes laikomės Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, taip pat kituose teisės aktuose nustatytų asmens duomenų tvarkymo reikalavimų.

Kas yra Å¡is dokumentas?

1.1. Perskaitę šią privatumo politiką (toliau – Privatumo politika), Jūs sužinosite, kaip ir kokiais tikslais mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kur juos gauname, kam teikiame ir kaip saugome bei kokios yra Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės.

1.2. Privatumo politika nustato ir mūsų interneto svetainės bling.lt (toliau – Svetainė) bei mūsų paskyrų socialiniuose tinkluose (bling.lt > Facebook) naudojimosi privatumo sąlygas. Prašome atidžiai perskaityti šią Privatumo politiką, nes kiekvieną kartą lankydamiesi mūsų Svetainėje ir (ar) socialinių tinklų paskyrose Jūs sutinkate su Privatumo politikos sąlygomis. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti mūsų Svetainėje ir (ar) socialinių tinklų paskyrose.

1.3. Privatumo politika galioja asmenims, apsilankiusiems Svetainėje bei (ar) mūsų socialinių tinklų paskyrose, nepriklausomai nuo to ar Jūs esate mūsų klientas, ar ne, taip pat veiksmams, kuriuos Jūs galite atlikti Svetainėje ir (ar) mūsų socialinių tinklų paskyrose.

1.4. Šioje Privatumo politikoje naudojama sąvoka „asmens duomenys“ – tai bet kokia informacija, pagal kurią galima Jus atpažinti – tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti Jūsų tapatybę. Asmens duomenimis yra pavardė, vardas, el. pašto adresas, telefono numeris, buvimo vietos duomenys ir interneto identifikatorius, Jums būdingos savybės ir kt.

Kokių principų mes laikomės?

2.1. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes:

  • laikysimės galiojančių ir taikomų teisės aktų, tame tarpe ir BDAR, reikalavimų;
  • tvarkysime JÅ«sų asmens duomenis teisėtu, sąžiningu ir skaidriu bÅ«du;
  • rinksime JÅ«sų asmens duomenis nustatytais, aiÅ¡kiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkysime su tais tikslais nesuderinamu bÅ«du, iÅ¡skyrus tiek, kiek tai leidžia teisės aktai;
  • imsimės visų pagrįstų priemonių užtikrinti, kad asmens duomenys, kurie nėra tikslÅ«s ar iÅ¡samÅ«s, atsižvelgiant į jų tvarkymo tikslus, bÅ«tų nedelsiant iÅ¡taisomi, papildomi, sustabdomas jų tvarkymas arba sunaikinami;
  • laikysime juos tokia forma, kad JÅ«sų tapatybę bÅ«tų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra bÅ«tina tais tikslais, kuriais asmens duomenys yra tvarkomi;
  • neteiksime asmens duomenų tretiesiems asmenims ir nepavieÅ¡insime jų, iÅ¡skyrus atvejus, nurodytus Privatumo politikoje ar taikytinuose teisės aktuose;
  • užtikrinsime, kad JÅ«sų asmens duomenys bÅ«tų tvarkomi tokiu bÅ«du, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones bÅ«tų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo.

Kokiais tikslais mes tvarkome jūsų asmens duomenis?

3.1. Jūsų asmens duomenis mes tvarkysime šiais tikslais:

  • siekdami tobulinti Svetainę, pasiÅ«lyti Jums geresnes ir Jums pritaikytas paslaugas;
  • gavę JÅ«sų sutikimą – siekdami pateikti Jums pasiÅ«lymus ir informaciją apie mÅ«sų, su mumis susijusių asmenų ir partnerių prekes ir (ar) paslaugas;
  • kitais tikslais, kai JÅ«sų asmens duomenis mus įpareigoja tvarkyti teisės aktai arba egzistuoja teisėtas interesas.

Kaip mes renkame ir tvarkome jūsų asmens duomenis?

4.1. Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis gautus šiais būdais:

  • kai JÅ«s juos pateikiate mums (pvz., Jums pateikiant savo gyvenimo apraÅ¡ymą);
  • kai JÅ«s naudojatės Svetaine ir (ar) mÅ«sų paskyromis (pvz., IP adresas, naudojamos internetinės narÅ¡yklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiÅ«rėti Svetainės puslapiai, laikas, praleistas Svetainėje, demografiniai duomenys, informacija apie per socialinius tinklus nukreiptus prenumeratorius, unikalus ID ir kt.);
  • kai JÅ«sų asmens duomenis teisės aktų nustatyta tvarka gauname iÅ¡ kitų asmenų.

4.2. Jūs pateikiate mums savo asmens duomenis ir kitą informaciją naudodamiesi Svetaine ir (ar) mūsų paskyromis, registruodamiesi, parašydami mums ar bendraudami su mūsų klientų aptarnavimo komanda, pateikdami savo nusiskundimus mūsų teikiamų paslaugų ar kt. Jums susisiekus su mumis raštu ar el. paštu, išsaugosime susirašinėjimo duomenis.

4.3. Jūsų pačių mums pateikiama informacija gali apimti Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį, žinutės (pvz., fiksuojant nusiskundimo aplinkybes) turinį.

4.4. Kai Jūs naudojate Svetaine ir (ar) mūsų paskyromis, tam tikra neasmeninė informacija (pvz., IP adresas, naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai, laikas, praleistas Svetainėje, demografiniai duomenys, informacija apie per socialinius tinklus nukreiptus prenumeratorius, unikalus ID ir pan.) yra renkama automatiškai. Ši informacija yra naudojama tobulinant Svetainės turinį, funkcionalumą ir patrauklumą.

4.5. Mes galime apjungti iš Jūsų gautus asmens duomenis su duomenimis, mūsų pačių surinktais iš kitų viešų ar prieinamų šaltinių. Pavyzdžiui, Jūsų pateiktus asmens duomenis mes galime sujungti su duomenimis, gautais naudojant Svetainės slapukus, duomenimis, surinktais Jums teikiant paslaugas, ar su iš trečiųjų asmenų teisėtai gautais duomenimis. Įgyvendindamas savo teises, Jūs visuomet galėsite reikalauti ištaisyti klaidingus asmens duomenis.

Ar mes naudojame jūsų asmens duomenis tiesioginei rinkodarai ir kokios yra prenumeratos taisyklės?

5.1. Ne.

Kaip mes naudojame slapukus?

6.1. Mes renkame informaciją apie Jus naudodami slapukus (angl. cookies) ir panašias technologijas. Slapukai yra maži failai, kurie laikinai įrašomi į Jūsų įrenginio standųjį diską ir leidžia atpažinti Jus per kitus vizitus Svetainėje, išsaugoti asmens naršymo istoriją, parinktis, pritaikyti turinį, pagreitina Svetainėje vykdomas paieškas, sukuria patogią ir draugišką Svetainės aplinką, pateikia ją efektyviau ir patikimiau. Slapukai – įprasta naršymo tinklalapiuose praktika, kuri palengvina naudojimąsi tinklalapiu.

6.2. Slapukais mes galime rinkti šią informaciją: IP adresas, naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai, laikas, praleistas Svetainėje, demografiniai duomenys, informacija apie per socialinius tinklus nukreiptus prenumeratorius, unikalus ID.

6.3. Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame šiais tikslais: kad užtikrintume Svetainės funkcionalumą (pvz., kad Jūs galėtumėte naudotis Svetainės įasmeninimu); kad galėtume Svetainę tobulinti ir vystyti taip, kad jis dar geriau atitiktų Jūsų poreikius; paslaugų plėtrai ir naudojimosi Svetaine analizei; tiksliniam rinkodaros orientavimui.

6.4. Mes galime, nepažeisdami teisės aktų, apjungti informaciją, gautą naudojant slapukus, su informacija, gauta apie asmenį kitomis priemonėmis (pvz., informacija apie naudojimąsi Svetaine, Jūsų pateiktais asmens duomenimis).

6.5. Svetainėje gali būti naudojami tokie slapukai: techniniai slapukai – tai slapukai, kurie yra būtini Svetainės veikimui; funkciniai slapukai – tai slapukai, kurie nors ir nėra būtini Svetainės veikimui, tačiau žymiai pagerina jos veikimą, kokybę ir vartotojų patirtį; analitiniai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami Svetainės lankytojų navigacijos metodų statistinei analizei parengti; šių slapukų surinkti duomenys naudojami anonimiškai; tiksliniai arba reklaminiai slapukai – tai slapukai, kurie naudojami siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą informacija, kuri galėtų Jus sudominti; socialinių tinklų slapukai – tai slapukai, kurie būtini norint savo socialinio profilio paskyroje naudoti Svetainės informaciją.

6.6. Informacija apie Svetainėje naudojamus slapukus, jų paskirtį, galiojimą bei naudojamus duomenis pateikiama žemiau:

  • Slapukas cookie_notice (domenas – bling.lt), sukuriamas įeinant į interneto svetainę ir galiojantis 1 metus. Naudojamas identifikuoti sutikimą su privatumo politika.
  • Slapukas _ga (domenas – bling.lt), sukuriamas įeinant į interneto svetainę ir galiojantis 1 metus. Naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti.
  • Slapukas _gat_gtag_UA_* (domenas – bling.lt), sukuriamas įeinant į interneto svetainę ir galiojantis 1 minutę. Naudojamas statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti.
  • Slapukas _gat (domenas – bling.lt), sukuriamas įeinant į interneto svetainę ir galiojantis 1 minutę. Naudojamas riboti kreipimųsi skaičiui į doubleclick.net.
  • Slapukas _gid (domenas – bling.lt), sukuriamas įeinant į interneto svetainę ir galiojantis 1 parą. Naudojamas statistinei informacijai rinkti.

6.7. Sutikimą naudoti slapukus Jūs galite duoti šiais būdais: neištrindami jų ir (ar) nepakeisdami savo interneto naršyklės nustatymų taip, jog ji nepriimtų slapukų; Svetainėje pateiktoje nuorodoje (juostelėje) apie slapukus paspaudę žymą „Sutinku“ arba naršydami toliau.

6.8. Jūs gali bet kuriuo metu atšaukti mums duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti Jūs galite pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus taip, jog ji nepriimtų slapukų. Kaip tai padaryti priklauso nuo Jūsų naudojamos operacinės sistemos ir interneto naršyklės. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes rasite adresu allaboutcookies.org bei google.com.

6.9. Kai kuriais atvejais, ypač techninių ir funkcinių slapukų išjungimas, nesutikimas su slapukais ar jų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų Svetainės funkcijų veikimą, blokuoti prieigą prie Svetainės.

Kam mes teikiame jūsų asmens duomenis?

7.1. Jūsų asmens duomenys nebus parduodami, teikiami ar kitaip be teisėto pagrindo perduodami tretiesiems asmenims, taip pat naudojami kitiems tikslams, nei jie buvo surinkti. Mes neperduosime Jūsų asmens duomenų niekaip kitaip, kaip tik vadovaudamiesi šia Privatumo politika ir teisės aktais. Tačiau mes pasiliekame teisę pateikti informaciją apie Jus, jei privalėtumėme tai padaryti įstatymų numatyta tvarka arba jei to mūsų pareikalautų teisėtai veikiančios institucijos ar baudžiamąjį persekiojimą vykdančios institucijos.

7.2. Mūsų surinktus duomenis apie Jus galime atskleisti šioms trečiosioms šalims:

  • trečiosioms Å¡alims paslaugų teikėjams (pvz., techninių paslaugų teikėjams vykdant mÅ«sų sutartis su Å¡iais paslaugų teikėjais.
  • trečiųjų Å¡alių paslaugų teikėjams, kurių paslaugomis paprastai naudojamės duomenų saugojimo, telekomunikacijų ir svetainės prieglobos tikslais.

7.4. Aukščiau nurodytų paslaugų teikėjų galimybė naudoti Jūsų duomenis yra ribota – jie negali šių duomenų naudoti kitais nei paslaugų teikimo mums tikslais.

Kiek laiko mes saugome jūsų asmens duomenis?

8.1. Privatumo politikos 3.1. (a) punkte nurodytu tikslu surinktus duomenis saugome ne ilgiau nei 2 metus nuo Jūsų sutikimo davimo dienos.

8.2. Privatumo politikos 3.1. (b) punkte nurodytu tikslu surinktus duomenis saugome ne ilgiau kaip 2 metus nuo Jūsų sutikimo davimo dienos.

8.3. Bet kuriuo atveju, mes saugome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimo terminas.

8.4. Mes siekiame nesaugoti pasenusių, neaktualių asmens duomenų, todėl juos atnaujinus (pvz., patikslinus, pakeitus informaciją ar pan.) yra saugoma tik aktuali informacija. Istorinė informacija yra saugoma, jei tai reikalinga teisės aktų nustatyta tvarka arba mūsų veiklai vykdyti.

Kaip mes saugome jūsų asmens duomenis?

9.1. Duomenys, kuriuos renkame iš Jūsų, bus ES teritorijoje. Juos taip pat gali tvarkyti mūsų ar mūsų tiekėjų personalas, dirbantis ES teritorijoje.

9.2. Deja, informacijos perdavimas internetu nėra visiškai saugus. Nors mes labai stengiamės apsaugoti Jūsų asmens duomenis, negalime užtikrinti duomenų saugumo, kai Jūs perduodate duomenis į Svetainę – Jūs prisiimate su duomenų perdavimu į Svetainę susijusią riziką. Kai gausime Jūsų duomenis, taikysime griežtas procedūras ir saugumo priemones, kad Jūsų duomenys būtų apsaugoti nuo neteisėtos prieigos.

9.3. Jei susiklostytų mažai tikėtinos aplinkybės ir mes sužinotume, apie Jūsų asmens duomenų saugumo pažeidimą, kuris gali kelti didelę grėsmę Jūsų teisėms ar laisvėms, nedelsdami Jus informuosime vos tik apie tai sužinoję ir nustatę, prie kokios informacijos buvo gauta prieiga.

Išorinės svetainės

10.1. Svetainėje gali būti pateikta nuorodų į išorines svetaines – mūsų verslo partnerių svetaines ar svetaines, kuriose reklamuojamos mūsų prekės ir (ar) paslaugos. Sekdami pagal tokias nuorodas į kurią nors iš svetainių, atkreipkite dėmesį į tai, kad šios svetainės ir per jas pasiekiamos paslaugos turi savo atskiras privatumo politikas ir mes neprisiimame atsakomybės ar įsipareigojimų už šias politikas ar už šiose svetainėse ar teikiant paslaugas renkamus asmens duomenis, pavyzdžiui, kontaktinius ar vietos duomenis. Peržiūrėkite šias politikas prieš pateikdami asmens duomenis šiose svetainėse ar naudodamiesi bet kokiomis paslaugomis.

Kokias teises JÅ«s turite?

11.1. Tvarkant asmens duomenis, mes užtikriname Jūsų teises pagal BDAR bei Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą. Kaip asmens duomenų subjektas Jūs turite šias teises:

  • žinoti (bÅ«ti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome;
  • reikalauti iÅ¡taisyti ar papildyti, patikslinti neteisingus netikslius, neiÅ¡samius JÅ«sų asmens duomenis;
  • reikalauti sunaikinti asmens duomenis, kai jie daugiau nereikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti;
  • reikalauti sunaikinti asmens duomenis, jei jie tvarkomi neteisėtai arba kai jÅ«s atÅ¡aukiate savo sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo arba neduodate tokio sutikimo, o jis yra bÅ«tinas;
  • nesutikti su asmens duomenų tvarkymu ar atÅ¡aukti anksčiau duotą sutikimą;
  • reikalauti sustabdyti (iÅ¡skyrus saugojimą) JÅ«sų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, jei vyksta ginčai ar reikia patikrinti duomenų tvarkymo teisėtumą, duomenų tikslumą, taip pat tais atvejais, kai mums nebereikia JÅ«sų asmens duomenų, bet JÅ«s nenorite, kad mes juos sunaikintume;
  • reikalauti pateikti, jei tai techniÅ¡kai įmanoma, pagal JÅ«sų sutikimą ar sutarties vykdymo tikslais surinktus JÅ«sų asmens duomenis lengvai skaitomu formatu arba praÅ¡yti juos persiųsti kitam duomenų valdytojui.

11.2. Mes stengsimės garantuoti Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisių įgyvendinimą ir sudaryti visas sąlygas šioms teisėms efektyviai įgyvendinti, tačiau mes pasiliekame teisę nevykdyti Jūsų reikalavimų, kai reikia užtikrinti:

  • mums nustatytų teisinių pareigų vykdymą;
  • valstybės saugumą ar gynybą;
  • viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą;
  • svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus;
  • tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą;
  • JÅ«sų ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

11.3. Su Jūsų teisių įgyvendinimu susijusius reikalavimus Jūs mums galite teikti asmeniškai, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Gavę Jūsų kreipimąsi, mes galime paprašyti pateikti tapatybę įrodančius dokumentus, taip pat kitą mums reikalingą papildomą su prašymu susijusią informaciją.

11.4. Gavę Jūsų reikalavimą, mes Jums atsakysime ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo Jūsų reikalavimo gavimo ir visų atsakymui pateikti reikalingų dokumentų pateikimo dienos.

11.5. Jei manysime esant būtina, mes sustabdysime Jūsų duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą, iki bus išspręstas Jūsų prašymas. Jums teisėtai atšaukus duotą sutikimą, mes nedelsiant bet ne vėliau kaip 30 kalendorinių dienų nutrauksime Jūsų asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus šios Privatumo politikos 11.2 punkte ir teisės aktų nustatytus atvejus, t. y. kai mus įpareigoja toliau tvarkyti Jūsų duomenis galiojantys teisės aktai, mums tenkančios teisinės prievolės, teismų sprendimai ar mums duoti privalomi institucijų nurodymai.

11.6. Atsisakę vykdyti Jūsų reikalavimą, mes aiškiai nurodysime tokio atsisakymo pagrindą.

11.7. Nesutikdami su mūsų veiksmais ar atsakymu į Jūsų kreipimąsi, Jūs mūsų veiksmus ir sprendimus galite skųsti kompetentingai valstybinei institucijai.

Kam Jūs galite pateikti skundą?

12.1. Jei norite pateikti skundą dėl mūsų atlikto duomenų tvarkymo, pateikite jį raštu, nurodydami kuo daugiau informacijos, pasinaudodami šios politikos pabaigoje pateiktais kontaktiniais duomenimis. Mes bendradarbiausime su jumis ir stengsimės nedelsiant išspręsti visus klausimus.

Kaip bus keičiama ši Privatumo Politika?

13.1. Visi mūsų Privatumo politikos pokyčiai bus skelbiami Svetainėje. Esant poreikiui, Jums apie juos pranešime. Naujos Privatumo politikos sąlygos taip pat gali būti pateiktos Svetainėje ir Jums gali reikėti jas perskaityti ir su jomis sutikti tam, kad galėtumėte toliau naudotis Svetaine ir (ar) mūsų paslaugomis.

Kaip su mumis susisiekti?

14.1. Visus su Å¡ia Privatumo politika susijusius dokumentus siųskite e. paÅ¡tu – info@bling.lt.